Kwam deze tag tegen bij Northflix.nl, Deze blogger komt ook uit Drachten en laat met deze tag zien wat zij leuk aan Drachten vind. Aangezien de meeste die mij al vanaf het begin volgen via Twitter of Instagram en zelfs op mijn Facebook weten dat ik uit Drachten kom.  Wil jullie hiermee mijn woonplaats laten zien hoe ik mijn woonplaats zie. Misschien zelfs wel mijn oude woonplaats een beetje aanhaal.

– Wie ben je en wat is je connectie met Drachten?
Ik ben Amanda, woon vanaf mijn twintigste in Drachten. Kom er eigenlijk al vanaf kinds af aan. Omdat mijn opa en oma er woonde en veel familie er wonen. Maar ben vooral opgegroeid in het dorpje Tijnje. Dat ligt iets van twaalf a veertien kilometer van Drachten af.
Vanaf mijn tiende zit ik al in Drachten op school en sindsdien veel vrienden gemaakt waardoor ik als jongvolwassene heb gekozen om naar Drachten te gaan wonen. Al had Heerenveen ook gekund maar had meer gevoel bij Drachten dan Heerenveen mij ooit heeft gegeven. Heb zelfs mijn vriend leren kennen via school, al kregen wij toen niks met elkaar daar ging nogal jaren overheen. Ik was een jaar of drieëntwintig toen met hem kreeg.
155810_10150324026525483_3420362_n
– Wat maakt Drachten een fijne (woon)plaats?
De mooie parken, fietsroutes en vele water rondom Drachten. Je hebt er veel gratis festivals. Er komt deze zomer zelfs een echte foodfestival op het moleneind. Simmerdeis is een mooie festival. Mocht er dit jaar ook aan mee werken via Fryslan next top models mini’s als jury. Mocht de kinderen beoordelen op hun talenten.
– Wat mis je? Wat zou naar jouw mening anders kunnen? Wat irriteert je?
Een koopzondag, hoe kan het ook anders. Heel Nederland heeft een koopzondag maar Drachten helaas niet. Enige wat wel open is de horeca. Ik zou al blij zijn als er een supermarkt open is of een boekenwinkel om daar lekker te door heen te wandelen. Dan kan je daar weer auteurs heen laten komen door boeken signeren te laten of wat dan ook. Er zijn zoveel mogelijkheden.
 foto van Ik wil een koopzondag in Drachten.
Een treinstation had ook aardig wat gescheeld aan reizen rondom Drachten, Je bent al gauw drie kwartier tot een uur kwijt naar Groningen, Heerenveen of Leeuwarden. Dit kan namelijk veel sneller. Terwijl er vroeger altijd een trein heeft gereden. Waarom dan nu niet? Ze hebben in Drachten ook ooit een Zweeftrein willen bouwen maar is op ten duur ook mee gestopt erg jammer. Dat het niet uit de verf is gekomen.
Afbeeldingsresultaat voor treinstation drachten
– Wat vind je het mooiste gebouw?
Paviljoen de Leyen van de eigenaar Pier en zijn vrouw. Dat ligt in Rottevalle vlakbij Drachten. Omdat het gebouw 1 is met het natuur. De paviljoen ligt gelegen bij Staatsbosbeheer. Strandje waar je in kan blijven lopen en een ideaal omstandigheden om je kinderen in te laten zwemen.
Gerelateerde afbeelding
bron: uit in nederland was het volgens mij.
– Wat vind je de mooiste plek?
Het water, Sanding de woningen daar. Ooit zou ik daar wel willen wonen in die wijk.
Afbeeldingsresultaat voor sanding woning aan het water drachten
bron: funda.nl
Als je deze foto ziet snap je wat ik bedoel. Je eigen boot op je eigen stuk grond. Zou sowieso een hele kamer ombouwen als bibliotheek. Mijn vriend zijn eigen hobby kamer. Ach wie weet als ik ooit mijn eigen boeken afgeschreven krijg en uitgegeven met daarnaast nog een baantje. Dan moet het toch goed komen. Dromen ….
– Wat vind je de lelijkste plek?
De gevaarlijke wegen rondom Drachten, de rotonde bij de Lawei is levensgevaarlijk want je moet op voetgangers, fietsers en alles gaan letten. De lelijkste gebouw vind ik overigs de praktijkschool op de singel. OSG de Liudger De ring (voorheen de ark) en de openbare gedeelte heet Singelland de venen. Het gebouw is van gebaseerd op krokodillenvel.
Afbeeldingsresultaat voor singelland de venen
Bron: Singelland.nl
 
– Waar drink je het lekkerste bakje koffie van Drachten?
Brownies en Downies is een hele gezellige tent met mensen met mogelijkheden. Die mogen daar werken met behoud van uitkering of PGB of dagbesteding in natura(zorg in natura). De tafels en bloembakken zijn gemaakt door Houtwerkplaats/buurtwerkplaats De kouwe. Daar werken ook regelmatig mensen met mogelijkheden.
Gerelateerde afbeelding
Bron: Drachtster courant 
– Wat is de leukste plek om te lunchen?
Quanta Coste  een zaakje vlakbij een tankstation en VW – Audi dealer. Je kan hier je broodjes halen maar ook rustig op eten voor een klein budget heb je al een broodje. De broodjes komen bij de Bakkerij Tjoeker vandaan die al meerdere wedstrijden heeft gewonnen onder andere van hun eigen sukerbole.
Subway is ook een hele goede zaak die bij vlakbij het ziekenhuis centrum staat. Waar onder andere Leen Bakker, Gamma en vele andere winkels te vinden zijn.
– Waar ga je graag uit eten?
Moet bekennen dat wij weinig uit eten gaan. Heb vele restaurants hier wel gehad. La strada voor de Pizza’s net als Domino’s(daar kan je niet zitten) maar bij La strada wel.
Binnen Drachten is een hele goede restaurant. De griek is ook een goede die zit in het centrum tegenwoordig. Kabab heb je ook meerdere zaakjes van. Daar kom ik helaas te weinig om daar een oordeel over te maken. Maak liever in mijn eigen keuken een heerlijke maaltijd klaar. Dat is ook niet gek als je zelf een horeca achtergrond hebt.
– Stel: Je wandelt door Drachten en hebt trek in wat lekkers. Waar ga je naartoe?
Min12 natuurlijk deze hebben heerlijke ijs. We halen het vaak op om het heerlijk thuis op te eten. Kan het echt iedereen aanraden om daar lekker een ijsje te gaan halen als je in Drachten bent.
– Wat is je favoriete winkel?
Hoe kan het ook anders een boekenwinkel. Hier hebben wij ook een leesclub The ABC boeken leesclub over YA en fantasie. Op het moment nog niet echt heen geweest maar het komt heus nog wel. In oktober wil ik er sowieso heen gaan. In oktober wordt er iets heel leuks georganiseerd wat dankzij mij mogelijk is gemaakt samen met de eigenaresse van het bedrijf. Maar daar komt nog een blog over.
 
– Wat heb je nog nooit gedaan of waar ben je nog nooit geweest in de gemeente Smallingerland, maar wil je zeker nog eens naartoe/doen?
De museum heb ik nog nooit binnen geweest. Ik weet wel als je meer over het boerenleven wilt weten zal je toch naar Kaasboerderij De Gelder heen moeten gaan. Ze geven daar rondleidingen over hoe kaas wordt gemaakt of yoghurt. Kaasboerderij De Gelder. Het zit niet in Drachten maar in de Tijnje. Kan je vertellen ze hebben er heerlijk yoghurt en vla.
– Stel: Je krijgt familie/vrienden uit het buitenland op bezoek en ze willen Drachten/de gemeente Smallingerland ontdekken. Wat laat je ze zien?
De leyen zou ik zeker weten laten zien. Maar de hele omgeving van Drachten tot daar buiten. Er zijn hier zoveel leuke dingen rondom Drachten waar je sowieso heen moet gaan. Tot pannekoekenhuis tot boekenwinkels.  Peije dei is ook hele mooie één om mensen kennis te laten maken met Drachten.
Vind je deze tag ook leuk en woon je buiten Drachten kan je via Nortflix de vragenlijst weg halen en je eigen ding ervan maken.
Advertenties

2 reacties op ‘Welkom in Drachten – Tag.

 1. Leuk om jouw invulling te lezen!
  We zijn het eens wat betreft die rotonde bij de Lawei, de koopzondag en het ontbreken van een treinstation.
  De Sanding… Ik heb niets met die nieuwbouwwijken, al zul je er vast prachtig wonen.
  Brownies & Downies wil ik nog een keer lunchen.
  Ik neem je invulling mee in het overzicht! 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.